Stor polisinsats med flera gripanden

Överordnad kategori: Nyheter Kategori: Ekonomisk brottslighet Skriven av Granska Norden AB

 

En stor polisinsats har under tisdagskvällen gjort tillslag på flera ställen i Stockholms län och flera personer har frihetsberövats. Kyrkochef och tjänstemän från AF gripna.

Ett tiotal personer greps i Stockholms län under tisdagskvällen misstänka för grovt bedrägeri mot Arbetsförmedlingen. Den misstänkta huvudmannen ska, enligt uppgift till den Södertäljebaserade tidningen LT, vara en högt uppsatt person inom syrisk-ortodoxa kyrkan bosatt utanför Södertälje. Under kvällen kom uppgifter in till LT att polisen genomförde en razzia i kyrkans lokaler i Hallunda.

Dessutom gjordes husrannsakan på ett tiotal andra platser i Södertälje och de södra länsdelarna. Bland annat på Arbetsförmedlingens lokaler på Turingegatan i Södertälje där datorer hämtades ut av civilklädda polismän.

Enligt uppgift till LT ska minst två tjänstemän från Arbetsförmedlingen i Södertälje vara bland de gripna. De misstänks för medhjälp till grovt bedrägeri.

Insatsen är ett led i en myndighetsgemensam satsning mot organiserad brottslighet.

Polisen skriver på sin hemsida att personal från polismyndigheten, åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Kronofogden och Skatteverket har på olika sätt medverkat.